Politiek voedselcafé

Wereldwijd staat ons voedselsysteem onder druk: we moeten over een paar jaar nog meer monden gaan voeden met een uitgeputte aarde. Dat we actie moeten ondernemen is helder, maar hoe zien de toekomstige vertegenwoordigers van de 16,8 miljoen Nederlanders in de Tweede Kamer dit vraagstuk? We bekeken de verkiezingsprogramma’s van verschillende politieke partijen vanuit een duurzaam en gezond voedselbeleid en zien interessante verschillen. 

Onder het aanzwellende politieke lawaai richting Tweede Kamerverkiezingen 15 maart zien we bij bijna alle partijen een punt van overeenkomst: allen vinden het belangrijk dat er toegang is tot gezond voedsel, dat eerlijk en duurzaam is geproduceerd.


Maar: wat is gezond? En mag een overheid dat bepalen voor de burger? Mogen we de ongezonde keuzes in het assortiment van scholen en openbare ruimtes weglaten. Of moeten we iedereen, van kind tot volwassene, zelf de keuze laten, al dan niet met een stoplicht op de verpakking?


Schuttelaar & Partners organiseerde 10 januari 2017 het Politiek voedselcafé, in samenwerking met Wageningen University & Research en gemeente Ede/regio Foodvalley. Met een volle zaal debatteerden politici over gezond en duurzaam voedsel.  

Lees verder ›